Griffin Pegasus

Gisteravond ging ik nog even op MunzeeHunt naar een paar specials. Aan de Vlijtseweg lag een Faun en aan de Stadhoudersmolenweg lag een Pimedus. De Faun was snel gevonden maar met de Pimedus had ik geen succes. Als ik dan in de logjes kijk, zie ik dat collega FNFT hem ook al niet heeft kunnen vinden. Ik meld een “Needs Repair” en wil richting huis gaan. Dan verschijnt de melding van een Griffin Pegasus. Die heb ik nog niet eerder gepakt, dus het wordt interessant. Hij blijkt bij de Matenpoort te liggen. Een aardig eindje fietsen langs Het Kanaal. Het is wel in de buurt van FNFT, maar met een beetje mazzel kan ik hem voor zijn. Dan verschijnt er nog een Pimedus aan de Vlijtseweg. Daar moet ik langs, dus die pak ik mee. Af en toe tijdens het fietsen op de telefoon kijken. Het mag wel niet, maar er is toch geen verkeer op de weg. Hopelijk ook geen politie op de been. Dan komt de Matenpoort in het zicht. De hint is lantaarnpaal. Ik stop bij de eerste die in aanmerking komt. Volgens het kaartje op de telefoon sta ik pal naast de Pegasus. Ik scan de sticker op de lantaarnpaal. De Pegasus blijkt hier niet te zitten. Als ik op kijk staat FNFT bij de volgende lantaarnpaal en scant de sticker daar. Heeft hij hem te pakken. Nou ja, ik ben hem ook al eens te slim af geweest, dus staan we weer quitte. En nu maar weer wachten op de volgende Griffin. Want hij is wel de moeite waard.

National Scavenger Hunt Day

En nog een nieuwe Munzee uitdaging!

National Scavenger Hunt Day. Op het Munzee blog werd het aangekondigd. Vier nieuwe MOB’s (Munzee Owned Bouncers) te cappen, met bijbehorende badges en een bonus. Op 25 mei ’s ochtends kwam de eerste in beeld. Snel op de fiets gesprongen en gecapt. In de loop van de dag kwamen de anderen binnen. De laatste was in Beekbergen. Eigenlijk wil ik alleen maar te voet of op de fiets, maar deze kans kon ik niet laten liggen. Dit zijn de badges:

Voordat ik de terugreis begon, zag ik dat er een Fairy Godmother aan de Paramariboweg verschenen was. Die had ik nog niet. Een mooie gelegenheid om te pakken.

En die was goed voor 500 punten. Daarna keerde ik huiswaarts. Toen ik de Kayersdijk op wilde draaien, kwam collega Frank er net aan gefietst. Omdat er geen verkeer was, kon ik snel omkeren en Frank staande houden met de mededeling dat ik de Special al gepakt had. Dat vond hij niet zo leuk. Nog even staan kletsen en toen naar huis. Een geslaagde dag!

Korea Global Grub

Op 23 mei werd op het Munzee Blog de Korea Global Grub aangekondigd. Ik had niet verwacht dat ie ook in Apeldoorn zou verschijnen, maar op 25 mei was het toch zover. ’s Avonds om een uur of tien ging het bliep op mijn telefoon. En daar was hij dan, op 600 meter bij mij vandaan, op de hoek van de Weegbree en de Gentiaanstraat. De munzee waar hij aan gekoppeld was, was twee dagen eerder nog gecapt. Dat moest te doen zijn. In het half donker op de fiets gestapt en naar de Gentiaanstraat gereden. De munzee werd al snel gespot op een brievenbus van PostNL. Even scannen met de telefoon en hoppa, die is binnen! Met 200 puntjes erbij.

gevonden!